2012. április 8., vasárnap

Benépesedett a könyvtár
Nagyon sikeres volt a keddi nap.Öt szervezett csoport érkezett a  gyermekkönyvtárba az Iskola másképp program keretében és kettő a könyvtár felnőtt kölcsönző részlegeibe. Ezek közül csak három volt előre bejelentkezett csoport. Éppen ezért nagy elégtételként szolgált számunkra, hogy minden csoportnak tudtunk nyújtani valami maradandót. Reméljük, hogy a későbbiekben is igénybe veszik szolgáltatásainkat és szívesn jönnek el a könyvtárba.  Három iskolás csoport a könyvtárosok által összeállított könyvtárhasználati vetélkedőn vett részt.  A Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium ötödik és hatodik osztályosai, majd a csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola ötödikesei vetélkedhettek a gyerekkönyvek ismeretéből. A gyerekek nagyon szerették a vetélkedőt, jó volt látni, hogy szeretnek és tudnak csapatban dolgozni. A végén minden résztvevő oklevelet kapott.


A Kisherceg napközi középcsoportosai miután meséskönyveket nézegettek és a könyvtárral ismerkedtek, a könyvtár Fakalinka bábcsoportjának előadásában megtekinthették a Plüm-Plüm és sárkány című bábjátékot.

A csicsói Kájoni János Általános iskola tanulói meglátogatták a könyvtárat A szépirodalmi részleg is benépesedett kedden. Három osztály látogatott el hozzánk Szentsimonról, Karcfalváról valamint helyből is a  Joannes Kájoni Közgazdasági Iskolaközpontból.A keddi napon összesen a könyvtárban 178 iskolás és óvodás vett részt szervezett foglalkozásokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése