2012. április 12., csütörtök

Egy sikeres hét, sikeres utolsó napjaPéntek délelőtt 10 órára vártuk a Cimbora Napköziotthon román csoportos gyerekeinek
18 fős hadát. Felkészültünk most is, mint ahogyan tettük ezt egész  héten, hisz a könyvtáros számára bizony kihívást jelent olyan apróságok fogadása akiknek ez lehet az a meghatározó pillanat, az a mindent eldöntő élmény, ami miatt talán a későbbiek során is visszatérnek, és értő olvasói, állandó felhasználói lesznek könyvtárunknak.
            Nemsokára már kalauzoljuk is őket a könyvek, a mesék birodalmában, ámuló arcok köszönnek vissza ránk a temérdek könyv láttán. Nagy érdeklődéssel, csendben hallgatják a könyvtárosnő által felolvasott mesét, öröm volt látni a sok kiváncsi tekintetet, észrevenni azt a nyitottságot amivel  követik, és megválaszolják kérdéseinket, hogy miért is tetszett nekik a hallott mese. És öröm volt látni a rajzpapíron életre kelt varázslatos mesevilágot a két hőssel, a hangyával és a galambbal s ahogyan a rajzok egyre gazdagabbak lettek színvilágban, úgy lettek a gyerekek és mi könytárosok is vidámabbak, színesebbek, élményekkel telítettebbek, hogy igenis van haszna, küldetése munkánknak.
             Távozáskor jó volt hallani az igéretet miszerint máskor is eljönnek. Hát reméljük, hogy valóban így lesz, és máskor is lesznek nagy találkozások.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése