2012. április 8., vasárnap

Gyerekzsivaj a könyvtár részlegein

Szerdán április 4-én is nagyon mozgalmas napunk volt. A könyvtár minden részlegét iskolás és napközis csoportok népesítették be. A Székely Károly Szakközépiskola tiznegyedikes csoportja vett részt egy helytörténeti és könyvtárismereti vetélkedőn. A nagyobb diákok számára a könyvtörténet, információkeresés és könyvtári tájékozódás valamint a helytörténet témaköréhez kapcsolódó kérdéseket állítottunk össsze, a megoldás során helytörténeti témájú könyvekkel is megismerkedhettek, a könyvtári kézikönyveket és a könyvtárosok segítségét is igénybe vehették.

 A Rebreanu napközi kiscsoportosai (román tagozat) gyermekkönyveket nézegettek, meglátogatták a könyvtár részlegeit és gyermekdalokat énekeltek.
A Cimbora Napközi nagycsoportosai miután meglátogatták a könyvtár részlegeit és meséskönyveket nézegettek, megnézhették a Plüm Plüm és a sárkány című bábjátékot a könyvtárosok előadásában. Nagyon tetszett nekik. Ez többek között abból is kiderült, hogy nagyon aktívan részt vettek a bábjátékban. Válaszlotak a báboknak, féltették a királylányt a sárkánytól és az éneket is próbálták énekelni.


A Szakszervezetek Művelődési Házában lévő részlegeinket is több csoport látogatta meg. Itt a Kós Károly Líceum IX. osztályos diákjai komoly feladatlapokat töltöttek ki, amelyet a tanárnőjük állított össze. Otthon érezték magukat a könyvtárban, a romántanár egy novellás kötetből tartott felolvasást. 
A Nagy István Művészeti Líceum I. osztályos tanulói betűztgették a Cimbora folyóirat meséit, az egyik könyvtárosnő mesét olvasott nekik és a könyvtárosok gitárral kísért gyerekdallal lepték meg a kis könyvtárlátogatókat.
Méglátogatták még részlegeinket a Székely Károly Szakközépiskola és a Joannes Kájoni Közgazdasági Iskolaközpont egy-egy osztálya is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése