2012. április 19., csütörtök

Könyvtári napok 2012. április 23 - 27.

 Kájoni János Megyei Könyvtár programsorozata

    A Kájoni János Megyei Könyvtárban  április 23 -27. között ismét megszervezik az immár  hagyománnyá vált  Könyvtári Napok programsorozatát.
Április 23-án – a Könyv és szerzői jogok világnapján – kezdődő Könyvtári Napok keretében minden korosztály és érdeklődési kör számára igyekeznek vonzó rendezvényeket, tartalmas kikapcsolódást nyújtani. Változatos könyvtári foglalkozásokkal minden érdeklődőt szeretettel várnak a könyvtárosok.
A Könyvtári Napok programjainak helyszíne a Kájoni János Megyei Könyvtár, a Városháza épületében működő részlegek (központi bejárat, földszint). A meghirdetett csoportos foglalkozásokra előzetesen bejelentkezett iskolai és óvodai csoportokat fogadnak.

Programok:
Április 23-án, hétfőn Könyvek világa címmel - a Könyv napja alkalmából - könyvekkel, könyvtárral kapcsolatos kisfilmek vetítése és könyvajánló kisiskolásoknak 10 órától.
Április 24-25-én,  kedden és szerdán 10-16 óra között Kézműves foglalkozásokra várnak  mindenkit, felnőtteket és gyerekeket a Városháza épületének földszintjén, ahol  ügyeskezű   könyvtárosok irányításával sajátíthatják el a gyöngyfűzés, a szalvétatechnika és a fonalgrafika alapjait.
Április 25-én, szerdán délelőtt 9 órától csoportos könyvtári foglalkozásokra, rendhagyó órákra   kerül sor: 
Képzeletbeli séta a régi Csíkszeredában - játékos várostörténeti és könyvtárhasználati foglalkozás a művészeti részlegen, a József Attila Általános Iskola VI. osztályos csoportjának  részvételével.
Erdélyi Gazda - erdélyi és székelyföldi agrártörténeti kiadványok bemutatása rendhagyó könyvtári óra keretében a dokumentációs részlegen.
Április 26-án dálután 13 órától Kájoni János életművének időszerűsége címmel a könyvtár névadójára, Kájoni Jánosra emlékeznek,  halálának 325. évfordulóján. Rendhagyó könyvtári óra  keretében,  "virtuális kiállítás" megtekintésével ismerhetik meg a középiskolás csoportok a tudós 17. századi ferences szerzetes sokoldalú munkásságát.
Április 27-én, pénteken 10 órától a legkisebbeknek bábelőadással kedveskednek a könyvtárosok,   a  Plüm-plüm és a sárkány című bábjátékot mutatja be a könyvtár Fakalinka nevű bábcsoportja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése