2012. április 14., szombat

Școala altfel

Cinci zile la rând biblioteca noastră a fost vizitată de grupe de copii organizate, care au participat la diferite  evenimente oferite de bibliotecari. Paleta evenimentelor a fost largă, datorită și faptului că grupele care ne-au vizitat au fost foarte diverse, de la copii de grădiniță, care încă nu au descoperit tainele scrisului şi cititului, până la elevii de clasa a XI-a. Vizitatorii şi-au manifestat interesul pentru cele descoperite în bibliotecă, pentru mulţi dintre ei fiind prima dată când au trecut pragul unei biblioteci.
Săptămîna a debutat cu Ziua internațională a cărții pentru copii și tineret. Cu ocazia aceasta oaspeții noștri au fost două grupe de preșcolari din Grădinițele Cimbora și Kisherceg. Au vizitat secțiile bibliotecii, după care bibliotecarele le-au citit o poveste, au vorbit cu ei despre cărți, despre importața cititului și copilașii au desenat o secvență din povestea auzită.
Ziua a doua a fost și ziua cea mai aglomerată. Câteodată erau simultan mai multe grupe în secțiile bibliotecii. Unii au făcut un tur ghidat al bibliotecii, iar alții au fost participanții unui concurs de utilizare a cărților și a bibliotecii. Întrebările au fost alcătuite de bibliotecari și toți participanții au primit diplome.
Marți și miercuri două grupe de preșcolari au vizionat un spectacol intitulat ”Plüm Plüm és a sárkány”, susținut de bibliotecarele bibliotecii județene, care alcătuiesc trupa de teatru de păpuși a bibliotecii.

Unii dintre liceenii care ne-au vizitat au concurat pe grupe în tematica istoriei și culturii locale și au vizitat toate secțiile bibliotecii., iar alții au completat teste de cunoștințe generale și de cunoștințe legate de utilizarea bibliotecii. Clasa a șaptea de la Școala  Generală Petőfi Sándor a ținut o sesiune recapitulativă din domeniul Culturii și civilizației din perioada renașterii.
Astfel 428 de elevi, din 15 de unități de învățământ din judeţ (6 grupe de grădiniță, și 14 clase din oraș și din localitățile Cârța, Ciceu și Sînsimion) au păşit pragul bibliotecii cu încredere şi au desfăşurat activităţi de cunoaştere, dezvoltare personală, activităţi de încurajare şi promovare a lecturii și le-au fost prezentate serviciile bibliotecii.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése