2012. május 2., szerda

Kézműves foglalkozás mindenkinek
Április 24-25-én a Könyvtári hét legnépszerűbb tevékenységére került sor. Kedden 35-en, szerdán 90-en vettek részt a különböző kézműves foglalkozásokon. Lelkes könyvtárosok mutatták meg a dekupázs, gyöngyfűzés, fonalgrafika fortélyait az érdeklődő gyermekeknek és felnőtteknek.
Hét éves kisdiákok is próbálkoztak a számukra nehéz szalvétatechnikával. Volt akinek elszakadt a vékony réteg, másnak elkenődött, volt aki nem tudta befejezni. De nagyon beledolgoztak, kitartottak,  ügyesedtek...
A nyolc-kilenc éves gyermekek olyan elmélyülten dolgoztak, hogy a 24 jelenlevő mellett  a légyzümmögés is hallatszott.


A nagyobbak keze közül kis remekművek kerültek ki.
A felnőttek a játszás örömébe belefeledkezett  gyermekekként alkottak.
Minderre ráadás volt az arcfestés.  Így, egy idő után boldog pillangók, virágok, indiánok és denevérek munkálkodtak az asztalok körül .


A könyvtárból távozva ezúttal nem könyveket vittek magukkal, hanem általuk elkészített hangulatos dobozkákat,  színes gyöngyöket és kartonlapokat, érdekes mintájú fonalgrafikával.
Fárasztó két nap volt, mégis elégtétel, hogy sikerült olyasmit nyújtani, ami örömet szerzett a látogatóknak,  szépérzéküket bontogatva, fejlesztve. Jó volt kicsit mást,  kicsit többet adni a megszokottnál.
1 megjegyzés:

  1. egyre profibb szinten muvelitek az arcfestes kedves konyvtarosok... mar szinte muveszet... jo latni mennyire kreativak, sokoldaluak vagytok. K.K.M.

    VálaszTörlés