2012. május 2., szerda

Plüm-Plüm és a sárkány
A Könyvtári hét utolsó napján, pénteken újra nagy sikert aratott a napközisek és elsősök között a könyvtár Fakalinka nevű bábjátszó csapatának két előadása. Plüm-Plümnek, a bátor kisfiúnak, a gyönyrű hangú királylánynak, a csukló sárkánynak  és társaiknak sikerült a gyermekek szívébe lopniuk magukat.
Az első előadás alatt szinte a gyermekek is szereplőkké váltak. Üdvözölték a mese hőseit, tanácsokat adtak a Zuzunak: igyon három pohár vizet,  nézzen tükörbe, ettől megijed és eláll a csuklása. Mikor szegény sárkány azon kesergett, hogy ő milyen ronda, egyik kislány beszólt, hogy nem is olyan csúnya. Hamar megtanulták a darab kezdő dalát, melyet öltözködés közben is kórusban énekeltek. Többen megigérték, még jönnek, mert nagyon jó volt, mások megköszönték, majd az egész  csoport dalolva távozott.
A második előadásra 50-en zsúfolódtak össze a szűkké váló tágas folyósón. Az izgalom is nagyobb volt. Mikor a lányok meghallották, hogy Zuzu el akarja rabolni a királylányt elkezdtek  rimánkodni: ne rabold el, ne rabold el. A fiúknak nem tetszett ez a verzió, biztatni kezdték a sárkányt: rabold el, rabold el. Nagy hangzavar keletkezett,  míg sikerült kiegyezni, hogy bízzák  Zuzura , ő eldönti. Ezek után  zavartalanul pörögtek tovább az események a végkifejletig.3 megjegyzés:

 1. Izgalmas eloadas lehetett, sajnalom, hogy mar nem vagyok gyerek... en is a kiralylany elrablasa ellen tiltakoztam volna... de meg milyen vehemensen, az osszes fiut lekiabaltam volna... sajnalom, hogy nem lehettem kozottetek. K.K.M.

  VálaszTörlés
 2. Sajnálom, hogy nem lehettem ott. (majd legközelebb) Nagyon ügyesek vagytok. Egy nagyon sikeres előadás lehetett.
  Kati

  VálaszTörlés
 3. Kedves Pluf, mi is hiányoltunk !

  VálaszTörlés