2012. június 1., péntek

Költözés miatt ideiglenesen bezár a Kájoni János Megyei Könyvtár
 Új székhelyre költözik a Kájoni János Megyei Könyvtár. A csíkszeredai Stadion utca  1.  szám alatti új épületben, a városi sportpálya mellett, a Nagy Imre Általános Iskolával átellenben kap helyet.
A költöztetés miatt 2012. június 15-étől átmenetileg, meghatározatlan időszakra bezár a könyvtár, a Szakszervezetek Házában, valamint a Városháza épületében működő könyvtári részlegek egyaránt. Utolsó  nyitvatartasi nap június 14-e, a 2012-es évben már nem lesz látogatható a könyvtár, ugyanis a  teljes állomány becsomagolása és átköltöztetése az  új székhelyre több hónapos munkafolyamatot jelent.
Arra kérik a könyvtárhasználókat, hogy  a zárás időpontjáig, legkésőbb június 14-én 17 óráig szíveskedjenek  kikölcsönözni a számukra szükséges  köteteket. Ezúttal a szokásos gyakorlattól eltérően háromnál  több kötetet  lehet egy-egy részlegről kölcsönözni. A kikölcsönzött kiadányokat a könyvtár újranyitása után, a Stadion utca 1. szám alatti új székhelyen lehet majd visszaszolgáltatni, késedelmi díj fizetése nélkül. Az intézmény a sajtó révén, elektronikus levélben vagy postai úton időben fogja tájékoztatni a közönséget szolgáltatásainak újraindításáról.
A könyvvtár szívesen fogad adományként könyvek csomagolására alkalmas, nagyobb méretű kartondobozokat (átlagos méret: 40X60 cm). A dobozok leadhatók a könyvtár bármely részlegén, munkanapokon 9-17 óra között.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése