2013. február 12., kedd

A Kájoni János Megyei Könyvtár felhívása közös olvasásra


Gárdonyi Géza(1863-1922)- Olvasásmaraton

"A szépirodalmi művek a kultúra virágai." – Gárdonyi Géza
"Magunkat olvassuk a műben." – Gárdonyi Géza

 Helyszín: a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme (Stadion utca, 1. szám)
 Időpont: 2013. február 19., 9.00-15.00 óra között.A Kájoni János Megyei Könyvtár ebben az évben is bekapcsolódik az olvasásmaratonba, amely 2009-ben indult a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a székelyudvarhelyi Cimbora Gyermekek Klubja kezdeményezésére. Tavaly 7 ország, 115 település 16.183 olvasója vett részt a nagy közös olvasásban.
Ebben az évben Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából a maraton Gárdonyi műveinek felolvasásával folytatódik. Elsősorban az Egri csillagokra irányítjuk a figyelmet, de örülnénk, ha más, kevésbé ismert írása is előkerülne. A kicsiknek a meséit ajánljuk olvasásra. Szeretettel várjuk a könyvtárban az iskolás csoportokat a vezető pedagógus előzetes bejelentkezése alapján. Várunk minden érdeklődőt, felnőtteket is, akik szeretnék megosztani az olvasás örömét másokkal. Fel lehet olvasni különálló részleteket vagy folytonosan egyetlen mesét, novellát, elbeszélést, regényt, stb. Minden résztvevő személyre szóló könyvjelzőt kap ajándékba, saját nevére kitöltve, ami egyben azt is bizonyítja, hogy részese volt a közös olvasásnak. A felolvasás történhet az osztályban is, magyar vagy más óra keretében. Ebben az esetben is arra kérjük a tanítókat, tanárokat, jelezzék az alábbi elérhetőségeken legkésőbb február 13-án 17 óráig, hogy hányan olvasnak fel.

A közös felolvasásnak összekapcsoló ereje van. A rendezvény célja, hogy akik szeretünk olvasni, egyre többen részt vegyünk a közös olvasásban, és továbbadhassuk az olvasás örömét. Előre is köszönjük együttműködésüket.

További információkkal rendelkezésre állunk :

Kelemen Katalin – 0720544093, János Éva - 0735187531
e-mail: kelemen.katalin@yahoo.co.uk
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése