2013. április 18., csütörtök

KÖNYVTÁRI NAPOK – a Kájoni János Megyei Könyvtár rendezvénysorozata

2013. április 18-26. között
– változatos programok minden korosztálynak 
A Kájoni János Megyei Könyvtár hagyományossá vált áprilisi rendezvénysorozata a Könyvtári Napok, 2006 óta minden évben ebben a hónapban szervezzük meg a programsorozatot – április 23. a Könyv és a szerzői jogok világnapja, Romániában a könyvtárosok napját is ezen a napon ünneplik meg. A különböző igényekre figyelő, változatos, gazdag programkínálattal várjuk ebben az időszakban a közönséget. A rendezvények közt szerepelnek író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, előadások, tematikus környezetvédelmi nap a Föld Napján. A gyerekek környezetvédelmi témájú könyvtári órán vehetnek részt, a legkisebbek bábelőadást nézhetnek meg, a fiatalok a könyvtári filmklubban találkozhatnak, minden korosztály és érdeklődési kör megtalálhatja a számára leginkább tetsző tartalmas szabadidős tevékenységet, programot. Az iskolások, óvodások számára meghirdetett foglalkozásokra a nagyobb csoportokat előzetesen bejelentkezés alapján fogadjuk. Telefon: 075-3073489
Ez az időszak hagyományosan a Megbocsátás Időszaka, a könytár elengedi a késedelmi díjat a kikölcsönzött dokumentumok visszaszolgáltatásával megkésett olvasóknak.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Könyvtári Napok rendezvényeire!

 
A rendezvénysorozat programja: 

Április 18., csütörtök: HONISMERETI ESTÉK 
 
18.00 Az Erdélyi Gyopár, az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) folyóirata és kiadója mutatkozik be. Beszélgetőpartnerek: Balázs Katalin felelős szerkesztő, Dezső László, az EKE országos szervezetének elnöke, Macalik Ernő biológus.


Április 22., hétfő: A FÖLD NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

17.00 Környezeti ökotoxikológia (tényezők, matematikai modellek és alkalmazásaik) – Dr. Gombos Sándor egyetemi adjunktus (Sapientia – EMTE) előadása.


Április 25., csütörtök: KÖNYV-FILM-KLUB

18.00 Árnyékok, nők, kalapok, fegyverek – A Raymond Chandler Hosszú álom című könyve alapján készült The Big Sleep (rendező: Howard Hawks) című film megtekintése és  megbeszélése Makai Beáta filmesztéta vezetésével.


Április 26., péntek: ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓK

13.00 Varró Dániel (Budapest, 1977) költő, műfordító, a Túl a Maszat-hegyen (2003) és a Szívdesszert (2007) című kötetek népszerű szerzője találkozik olvasóival. Beszélgetőtárs:  Lövétei Lázár László költő, műfordító. (a Szépírók Társasága támogatásával, A könyv utóélete program keretében).

18.00 Dr. Nicolae Bucur műkritikus, egyetemi tanár és  Dr. Constantin Catrina zenetudós, népzenekutató Tezaur de etnografie şi folclor  în judeţele Covasna şi Harghita”  című néprajzi  tanulmánykötetét bemutatja Dr. Constantin Secară zenetudós és Dr. Balázs Lajos kutató, egyetemi tanár.
Dr. Nicolae Bucur „Ademenirea Timpului (Editura Eurocarpatica, 2012) című, válogatott publicisztikai írásait tartalmazó kötetét Stelian Busuioc tanár, publicista mutatja be. A rendezvényen részt vesz dr. Ioan Lăcătuşu, az Eurocarpatica kiadó igazgatója.


ELŐZETES BEJELENTKEZÉST IGÉNYLŐ PROGRAMOK GYERMEKCSOPORTOK SZÁMÁRA
(telefon: 075-3073489, kapcsolattartó személy: Török Edit)

Április 22, hétfő, 9.00 óra: Békés találkozás a medvével – Szabó Szilárd természetvédelmi szakértő (Hargita            Megyei            Környezetvédelmi Ügynökség) rendhagyó környezetvédelmi órája kisiskolások számára, a LIFEURSUS pályázat keretében.

Április 24., szerda, 13.00:  Farkaskoma: a könyvtár Fakalinka bábtársulatának előadása.

Április 25., csütörtök, 10.00–12.00: Kincses szigetek – Játékos könyvtári foglalkozás    gyerekcsoportoknak.

Április 26., péntek, 10.00: Farkaskoma: A könyvtár Fakalinka bábtársulatának előadása.
                                                          
Április 1826. között: A MEGBOCSÁTÁS IDŐSZAKA: A könyvtár elengedi a késedelmi díjat a kikölcsönzött dokumentumok visszaszolgáltatásával megkésett olvasóknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése