2013. május 14., kedd

Festészeti tárlatmegnyitó a könyvtárbanFestészeti tárlatot nyitottak meg május 13-án, hétfőn délután a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. Az erdélyi származású, jelenleg Németországban élő Islik Katalin Gyökerek című kiállítását Keresztes Evelin képzőművész méltatta. 
 

Kopacz Katalin könyvtárigazgató köszöntőjében elhangzott szavai szerint a könyvtár életében úttörő eseménynek számít a képzőművészeti kiállítás. Kiemelte, hogy a könyvtár nem akar versenyezni egyetlen galériával sem, főleg műkedvelő művészek bemutatkozására szeretnének lehetőséget nyújtani, de  a helyi művészeti iskola diákjainak munkáit is szívesen látná a könyvtár falain. Islik Katalint élete úgy alakult, hogy nem lehetett hivatásos művész, kolozsvári egyetemistaként autodidakta módon fejlesztette művészeti ismereteit. Felnőttként, már Németországban kezdett  újra festeni,  alkotásait  gyakran ihletik itthoni tájak,  számára a festészet szülőföldje iránti vágyának megnyilatkozása is.
“Az én gyökereimről szól ez a kiállítás” - vallja a művésznő,  “a mi gyökereinkről is szól”- tette hozzá Keresztes Evelin.
A kiállításmegnyitót Györfi Erzsébet és Elekes Emőke előadásában elhangzott régizene darabok és a művészekkel való közvetlen hangulatú beszélgetések tették igazán meghitté. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése