2013. május 17., péntek

Mesés Székelyföld - rendhagyó könyvbemutató játékos foglalkozással
Sarány István Mesés Székelyföld című könyvsorozatának harmadik kötetét rendhagyó könyvbemutató keretében mutatták be a könyvtár előadótermében. A rendezvényre a Hargita Népe Lapkiadó, a Hargita Megyei Kulturális Központ,  a Kájoni János Megyei Könyvtár és a Pro Libris Könyvtári Egyesület közös szervezésében került sor.
Sarány István óvodás és iskolás gyerekeknek írt könyvsorozata igazi honismereti kalauz, amely a mesék világán keresztül, mesés keretben nyújt ízelítőt a székelyföldi táj szépségeiről, tárgyi- és épített örökségéről, hagyományairól, hitvilágáról, a Székelyföld jellegzetességeiről. A harmadik kötet Udvarhelyszék tájain, településein kalauzolja a kis olvasókat. Orosz Annabella színes, hangulatos illusztrációi közel állnak a gyerekek világához.
A Nagy Imre Általános Iskola ötven IV, osztályoa kisdiákja vett részt a rendhagyó könyvbemutatón. Miután Sarány István megismertette a gyerekekkel a sorozat köteteit,  a Pro Libris Könyvtári Egyesület szervezett számukra játékos csoportos foglalkozást. Kirakós játékos feladattal indult a foglakozás, minden csoport kirakta a kapott darabokból Székelyföld térképét, majd megkeresték, a székely székek címereit. Ezután az öt csoport különböző témakörben kapott feladatokat, amelyek a szülőföld tájaihoz, épített örökségünkhöz, hagyományainkhoz, meséinkhez,  nagy személyiségeinkhez kapcsolódtak. Végül miután minden csoport bemutatta a feladatok megoldását, a látottak, hallottak alapján minden gyerek saját képeslapot készített, rajzban jelenítve meg, amit számára a Székelyföld jelent. Vidám, felszabadult hangulatban, közös fotózással zárult a rendezvény.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése