2013. május 8., szerda

Süteménymustra a Kájoni János Megyei Könyvtárban


A Süteménymustra célja: fórumot és receptcsere lehetőséget biztosítani a süteménykészítőknek és kedvelőknek egyaránt. A versenyszerű mustrán a legjobb sütemények készítőit díjazzuk is.

Benevezési feltételek:
- 1 tálca, azaz 1 sütet egyfajta sütemény, amit a készítője leginkább kedvel, vagy a legjobban szokott sikerülni.
- Készülhet „titkos” családi- vagy papírfecnin őrzött, „ki tudja kitől származó” recept alapján, de ihletődhetett akár szakácskönyvből, gasztrolapból vagy gasztroblogról is. A sütemény lehet kelttészta vagy piskóta alapú, lehet leveles vagy rétes, lehet krémes vagy lekváros, lehet hagyományos, de akár „habos-babos”, újszerű is.
- A tálcányi sütemény mellé, kérjük mindenki hozzon egy kistányért is, amelyre három darab sütemény kerül zsűrizés céljából.
- Kérjük mellékelni egy papírlapon a pontos receptet, készítője nevét és telefonszámát.
- Benevezni a helyszínen lehet a fenti feltételek betartásával.

Zsűri: Ladó Zsolt, a Fehérasztal Lovagrend Erdélyi Egyesületének tagja, Makkai Beáta curkász és Berényi Erzsébet könyvtáros.

A legjobb sütemények készítőit értékes díjakkal jutalmazzuk, a legjobb recepteket a Székely Konyha hasábjain is megjelentetjük. Természetesen, azokat is szívesen látjuk, akik egyszerűen fogyasztani szeretik a süteményeket, hiszen közönségdíjat is osztunk, ehhez pedig szükséges a fogyasztók véleménye. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése