2013. június 3., hétfő

TERMÉSZET VILÁGA ERDÉLYBEN - 144 év a természettudomány szolgálatában a Természet Világa című folyóirat bemutatója a könyvtárban


2013.  június 5.,  szerda, 18.00 óra / Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme

A havonta megjelenő Természet Világa  a világ egyik legrégibb tudományos ismeretterjesztő folyóirata. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) folyóirata  korábban Természettudományi Közlöny címen jelent meg, közel másfél évszázados múltra tekint vissza. A természettudományos kultúrát terjeszti, magas színvonalú, nyelvileg is igényes, népszerű tudományos írásokkal. Szerzői között egykoron és ma is megtalálható a magyar természettudományos műszaki értelmiség legjava.
“144 év a természettudomány szolgálatában” címmel Staar Gyula főszerkesztő  mutatja be  a   ma is megjelenő folyóiratot a csíkszeredai közönségnek a Kájoni János Megyei Könyvtárban,  június 5-én, szerdán 18-órától. „Egy folyóirat, mely összeköti a magyarságot” címmel Weszely Tibor marosvásárhelyi matematikus, egyetemi docens, tudománytörténész, Bolyai-kutató szól a Természet Világa kapcsolatáról a határainkon túli magyarsággal. Oláh-Gál Róbert matematikus, Bolyai-kutató, a Sapientia EMTE csíkszeredai Gazdaságtudományi Tanszékének adjunktusa, a folyóiratban megjelent Bolyaiakról szóló írásokról beszél, „Bolyaiak a Természet Világában” címmel.
A  találkozó alkalmával a folyóirat negyven évfolyamát kapja ajándékba a Kájoni János Megyei Könyvtár, a természettudományok iránt érdeklődő olvasók a könyvtárban is lapozhatják ezentúl a folyóirat számait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése