2013. november 28., csütörtök

E-KÖNYVEK A VILÁGHÁLÓN CSÍKSZEREDÁRÓL – bemutató a könyvtárban

Az első e-könyv bemutatót és beszélgetést a világhálón, a MEK-ben elérhető digitalizált kiadványokról és a digitalizálásról 2011-ben szerveztük meg könyvtárunkban Cseke Gábor író kezdeményezésére. 2013. november 27-én este az újabb e-könyv bemutatóra érkező közönség megtöltötte a könyvtár előadótermét.
Két Csíkszeredáról szóló kötet érhető el tavaly óta, aktualizált, bővített változatban a Magyar Elektronikus Könyvtárban (MEK). Daczó Katalin (Szabó Katalin): Visszajátszás (2000) című könyve, és a Sarány Istvánnal közösen szerkesztett Megyecsinálók (2001). Két örökké időszerű könyv Csíkszeredáról - ahogy Cseke Gábor, az e-könyvek szerkesztője fogalmazott, aki tegnap este a két szerzővel, Daczó Katalin és Sarány István újságírókkal közösen mutatta be a két e-könyvet.
Nem véletlen, hogy az e-könyvek bemutatójára éppen könyvtárunkban került sor, hiszen az intézményben 2009 óta végzett digitalizálási tevékenység révén könyvtárunk gyűjteményeiből már 164 dokumentum érhető el a MEK-ben elektronikus formátumban. Ezek jórészt az erdélyi és székelyföldi helytörténet és művelődésrtörténet vonatkozásában fontos kiadványok, hangsúlyozta Cseke Gábor.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése