2013. december 13., péntek

Szávai Géza találkozója a csíkszeredai gyerekekkel
2013. december 12-én, csütörtökön délelőtt 11.30 órakor, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében csíkszeredai gyerekolvasóival találkozott Szávai Géza. Az írót nagyon érdeklik a gyerekek, akikkel találkozik. És engedi, kéri, hogy a gyerek is megmutassa, mire képes. Így a gyerekek is alkotnak. Gyerekkacagástól, tapstól volt hangos a könyvtár. Nagyon jó hangulat uralkodott a találkozó alatt.
Az író elárulta, hogy nemrégiben Háry János Akadémiát alapított. Miután mesélt a legnagyobb füllentőről, akiről „intézményét” elnevezte, megértette, hogy vannak olyan hazugságok, amelyekkel élni kell. Ha nem károsítjuk meg embertársunkat, hanem csak megtréfáljuk, akkor érdemes hazudni – vélte.
Elmésségükről a jelenlevők is tanúságot adhattak, egy-egy lapot és írószert kaptak, az ötödikes diákokén egy kör volt, a hetedikesekén két háromszög, ezeket a mértani formákat kellett feltöltsék tartalommal, eszességüket bizonyítandó. Derűt keltve mutatta be a legjobb karikatúrákat az író, és rajzolóikat egy-egy könyvvel jutalmazta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése