2014. március 4., kedd

CONCURSULUI NAŢIONAL DE LECTURĂ "BĂTĂLIA CĂRŢILOR"Concursul se va derula în perioada martie - octombrie 2014, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor publice din România şi va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară, cu scopul de stimulare a lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor. Vor fi populariyate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe îmbunătăţirea competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.
La concurs pot participa copiii de 11 - 13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse ântre 14 - 18 ani care au PERMIS DE INTRARE la bibliotecă. Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să citească cele zece cărţi recomandate până la sfârşitul lunii septembrie şi să completeze fişele de lectură conform cerinţelor.
Finala concursului BĂTĂLIA CĂRŢILOR va avea loc în luna octombrie 2014 şi va cuprinde dezbaterea CONVINGE-MĂ SĂ CITESC!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată, jurizarea şi festivitatea de premiere. Cu această ocazie se va desemna şi cea mai apreciată carte, care va deveni CARTEA ANULUI.
Eveniemntul de deschidere va avea loc marţi, 4 martie, începând cu ora 17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése