2014. március 29., szombat

Öt év Biblionet - Cinci ani de Biblionet în judeţul Harghita

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban Öt év BIBLIONET Hargita megyében címmel szervezték meg 2014. március 27-én a BIBLIONET program ünnepi zárókonferenciáját.
Románia 2009- ben csatlakozott a Bill&Melinda Gates Alapítvány által finanszírozott Global Libraries nemzetközi programhoz. A program általános célja a digitális megosztottság csökkentése a világ tíz országában, feladata pedig a számítógép- és Internetelérés biztosítása a lakosság számára a könyvtárakban. Az országos program az IREX Alapítvány ügykezelésében, a Művelődési Minisztérium, a Romániai Közkönyvtári Egyesület és a megyei könyvtárak között létrejött partnerség erdményeként, BIBLIONET név alatt vált ismertté. A Kájoni János Megyei Könyvtár kezdettől csatlakozott a BIBLIONET programhoz, és csatlakoztatta Hargita megye 39 közkönyvtárát. A programnak köszönhetően 4 települési könyvtár nyílt újra a megyében – Csíkszentgyörgyön, Csíkszentmártonban, Borszéken és Galócáson –, egy új könyvtárat nyitottak meg Balánbányán, a megye 60 könyvtárosa részesült szakmai képzésben.

Bővebben : http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/nd/109/ot-ev-biblionet-hargita-megyeben--konferencia-az-unneples-es-visszatekintes-jegyeben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése