2014. április 15., kedd

Iskola másként
2014. április 7 -11, között ismét rendhagyó módon zajlott az oktatás az ország összes iskolájában. Az Iskola másként program keretében öt napon át könyvtárunk is változatos programokkal, foglalkozásokkal, előadásokkal várta az óvodákból és iskolákból érkező csoportokat. Kora reggeltől délutánig zsibongott a könyvtár, naponta több csoport érkezett, hogy részt vegyenek különböző foglalkozásokon. Programjainkat úgy állítottuk össze, hogy minden korosztály, a legkisebbektől a líceumi osztályokig megtalálja a korának és éredeklődésének megfelelő elfoglaltságot.
A gyermekkönyvtárban játékos módon, az információszerzés és tájékozódás könyvtári lehetőségeivel ismerkedhettek a kicsik, az óvodai és elemi iskolai csoportok. A nagyobbak, a gimnazisták és líceumi osztályok számára igyekeztünk olyan programokat, előadásokat szervezni, amelyek az iskolai tananyag mellett új, ismereteket is nyújthattak a diákoknak.

A csoportos tevékenységek egyrészt játékos módon nyújtottak lehetőséget az információszerzésre és tájékozódásra, másrészt ezek célja a gyerekek érdeklődésének felkeltése volt a könyvek világa, az olvasás iránt. Olyan szakembereket, előadókat is meghívtunk a könyvtárba erre a hétre, akik különböző területekről tartottak érdekes és tartalmas előadásokat a diákoknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése