2014. május 30., péntek

A lét öröme - Gothárd Veronika festőművész egyéni kiállítása


Gothárd Veronika festőművész egyéni kiállítása nyílt meg 2014. május 29-én, csütörtök délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A Sepsiszentgyörgyön élő és alkotó festőművész először állított ki Csíkszeredában, népes  közönség jelenlétében Iochom Zsolt nyitotta meg A lét öröme című kiállítást. 
Gothárd Veronika 1956-ban született, a Hargita megyei Homoródremetén 1979 óta él Sepsiszentgyörgyön. 1988-1991 között elvégezte a Népi Művészeti Iskola festészeti szakát, Ütő Gusztáv festőművész tanítványaként, azóta rendszeresen alkot. 1989 óta állít ki, számos hazai és magyarországi csoportos és egyéni kiállításon mutatta be alkotásait, Németországban Hauzenbergben (Germenddorf) is volt kiállítása 2008-ban. Itthon többek között Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kolozsváron, Illyefalván, Kézdivásárhelyen és Kovásznán csodálhatta meg a közönség érzelmekkel telített alkotásait. Magyarországon mintegy 20 alkotótáborban vett részt, kiállított Budapesten, Szentendrén, Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Tatabányán, Pilisvörösváron.
„Ki merem jelenteni, hogy Gothárd Veronika sikeres ember: hisz gyerekkori álmát felnőttként valóra váltotta, és egykori hobbiját sikerült művészi szintre fejlesztenie. Azt teszi amit szeret, amibe kedvét és örömét leli, és ami a legszebb, hogy ezzel másoknak, nekünk is örömet szerez. A lét öröme vesz most körül a falakon!" – méltatta a kiállítót Iochom Zsolt.
A megnyitón elhangzottak szerint: Gothárd Veronika festményeinek témáit a természetből, a körülöttünk lévő világból, az emberek iránti szeretetéből és az állatok csodálatából meríti. "A képek hangulata az, ami magával ragadja a szemlélőt, benne felrobbanó életerő, lüktetés sugárzik. Szeretet és szerelem járja át színkavalkádját".
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése