2014. május 29., csütörtök

A Székelyföld kulturális folyóirat ünnepi, 200. lapszámának bemutatója

„...a székelység legfőbb lényege ma is, továbbra is a határok őrizete. Ha nem az országé, hát a szellemé s a léleké. Önmagunké." (Buda Ferenc)

  A Székelyföld  kulturális folyóirat ünnepi, 200. lapszámának bemutatójára szeretettel várják az olvasókat és minden érdeklődőt. A folyóirat szerkesztősége a Kájoni János Megyei Könyvtár vendégeként, 2014. május 30-án, pénteken 18 órakor, a könyvtár előadótermében mutatja be a 200. lapszámot. Meghívott vendégek: Dr. Balázs Lajos, Daczó Katalin, Ferenczes István, Ferencz Imre, György Attila, Hertza Mikola, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos, Oláh-Gál Elvira, Oláh Sándor, Orbók Ilona.
Az 1997 októberében útjára indított folyóirat életében kiemelkedő esemény a Székelyföld és székelység témájával foglalkozó ünnepi, 200. szám megjelentetése. A folyóirat szerkesztősége arra kérte fel a korábbi Székelyföld-díjas szerzőket, hogy a Székelyföldről (mint történelmi-földrajzi-kulturális-politikai régióról) írjanak röviden, verset, vallomást vagy bármit, ami eszükbe jut a témáról. Lövétei Lázár László főszerkesztő örömmel számolt be arról, hogy nagyon szép, gazdag és színes ünnepi szám állt így össze, változatos hangvételű és műfajú írásokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése