2014. június 4., szerda

Örzők a végeken - díjkiosztó ünnepség


Az idén már nyolcadik alkalommal összeállított Őrzők a végeken című gyermekantológiát ünnepélyes keretek közt mutatták be és díjazták a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2014. június 3-án délután.


A diákok írásaiból válogatott és összeállított irodalmi gyűjtemény idén 86 tanuló 104 írását  - versét, meséjét, novelláját - tartalmazza. Hargita megyei általános iskolák tanulóinak alkotásai mellett a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola két magyarországi testvériskolája tanulóinak írásai is bekerültek az idei kötetbe - emelte ki Bedő Aranka, a Nagy Imre Általános Iskola magyartanára, az antológia szerkesztője. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala valamint Hargita Megye Tanácsa támogatásának köszönhetően jelenhetett meg idén is az antológia. Bedő Aranka tanárnő köszönetet mondott mindazoknak, akik személyesen segítették a legújabb, immár nyolcadik kötet megjelentetését.
A kötetet az előző évek gyakorlatához híven a Nagy Imre Általános Iskola elsős és másodikos diákjainak rajzaival illusztrálták, idén 27 kisdiák  30 rajza került be a gyűjteménybe. Az antológia bemutatóján az írások szerzői és a rajzolók is tiszteletpéldányokat kaptak, illetve díjazták az irodalmi pályázat legtehetségesebb szerzőit, a legjobb írásokat felolvasták.
Az ünnepségen Bartolf Hedvig főtanfelügyelő dicsérte a gyermekek bátorságát, tehetségét és Bedő Aranka magyar szakos tanárnő áldozatos munkáját, amely révén  ez a minőségi kiadvány létrejöhetett. Ráduly Róbert Kálmán polgármester kifejtette, örvendetes, ahogy az iskola felkarolja a kreatív diákokat, és ilyen módon bátorítja őket., Beszédében arra ösztönözte a diákokat, hogy felnőttkorukra is őrizzék meg alkotókedvüket, és írásban vagy akár rajz, festmény formájában örökítsék meg érzelmeiket, gondolataikat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése