2014. szeptember 18., csütörtök

LÁTHATATLAN CSÍKSZÉK – a kiállítás megnyitója
Különleges, rendhagyó kiállításnak ad otthont a Kájoni János Megyei Könyvtár.  "Egy kiállítás, amely lehetőséget ad a látássérülteknek is, hogy megismerjék Székelyföld épített értékeit!"    – ahogyan a kiállítás szórólapján is áll. (Erdélyi Utakon Egyesület)
Az érdeklődők Csíkszék nevezetes, reprezentatív épületeit, építészeti értékeit ismerhetik meg, sajátos módon bemutatva, speciálisan elkészített épületmakettek segítségével. A 2014. szeptember 15-én délután, mintegy 70 érdeklődő jelenlétében megnyitott kiállítás a Láthatatlan Székelyföld című kiállítássorozat részét képezi, amely régiónk épített értékeit mutatja be.   A megnyitón Orbán László, az Erdélyi Utakon Egyesület elnöke, a kiállítássorozat ötletgazdája és szervezője mutatta be a kiállítást. Orbán László  beszélt a jelenlevőknek a sorozat létrejöttéről, valamint arról is, hogy a tervek szerint Székelyföld építészeti értékeit a budapesti érdeklődők is megismerhetik majd októberben, a látássérültek és nemlátók világnapjára szervezett kiállításon.
Meghívottként Botár István, a Csíki székely Múzeum régésze számolt be a kiállításon bemutatott két műemléképület kapcsán, a csíkkarcfalvi erődtemplomban és a csobotalvi templomban végzett régészeti feltárások eredményeiről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése