2014. október 13., hétfő

Székely jelképek pecséten, címerben – könyvbemutató
Az V. Székelyföld Napok keretében kerül sor a Székely jelképek pecséten, címerben című rendezvényre 2014. október 14-én, kedden, 18 órakor a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. Mihály János történész ismerteti a Székely Címer-, Pecsét- és Zászlótörténeti Munkacsoport  tagjainak eddig megjelent szimbólumtörténeti kiadványait és a munkacsoport tevékenységét. A Jelképek a Székelyföldön (2011) és a Címer és pecsét a Székelyföldön (2012) című kötetekbe foglalt tanulmányok három nagyobb témakörre tagolódnak: pecsét- és címertani valamint zászlótörténeti írásokra. Bicsok Zoltán levéltáros, történész (Román Nemzeti Levéltár Hargita Megyei Hivatala), a kötetekben megjelent tanulmányok szerzője pecséttörténeti kutatásait ismerteti.

A tudományos igényességgel készült tanulmányok, dolgozatok, egy sor kérdésben új megvilágításba helyezték és jelentősen kiegészítették a székelység által évszázadokon keresztül használt szimbólumok történetére vonatkozó ismereteinket.
A rendezvény szervezői: a Székely Címer-, Pecsét- és Zászlótörténeti Munkacsoport, a Hargita Megyei Hagyományőrző Forrásközpont és a Kájoni János Megyei Könyvtár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése