2015. január 9., péntek

A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁR OLVASÓKÖRÉNEK ALAKULÓ ÜLÉSE – a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

Az Olvasás Éve programsorozat nyitányaként 2015. január 21-én, szerdán 18 órakor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére tartja elsői találkozóját a Kájoni János Megyei Könyvtár Olvasóköre.
 Az olvasókör Cseke Gábor író, közíró kezdeményezésére alakult meg 2014 decemberében. A köri tevékenységhez hozzátartoznak a rendszeres találkozók, amelyek színhelyeként a könyvtár szolgál. A januári köri találkozó fő témája Az orvos az irodalomban, amelyre Semmelweis Ignác halálának 150. évfordulója nyújt apropót.
A Kájoni János Megyei Könyvtár olvasókörének létrehozása és tevékenysége szervesen illeszkedik az intézmény olvasásnépszerűsítő, olvasásra nevelő programjainak, rendezvényeinek sorába. A kezdeményezők szándéka szerint az olvasóköri tevékenység céljaként az élő irodalom, irodalmi jelenségek és események olvasószempontú megismerése, megítélése és értelmezése szerepelne, időről időre meghatározott, pontos tematika alapján, a legteljesebb önkéntességi és öntevékenységi alapon. Az olvasókört mindenekelőtt az alapító tagok működtetik és irányítják, tevékenységében viszont részt vehet minden érdeklődő, bármilyen megkötéstől függetlenül.
A januári első találkozón az olvasókör céljairól, terveiről, valamit a fő témáról beszél Cseke Gábor. Az alapító tagok részben a témába vágó egy-egy kiemelkedő, általunk ajánlott irodalmi alkotásról, illetve a következő hónapok tevékenységére vonatkozó személyes elképzeléseikről számolnak be, érdekesebb irodalmi szövegek felolvasását tervezik. Ezzel kezdetét veszi hivatalosan is az olvasókör tevékenysége. A találkozókon az alapító tagok – a könyvtár rendszeres olvasói, barátai és könyvtárosok – mellett bárki részt vehet. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeret olvasni, és másokkal is megosztaná az olvasottakkal kapcsolatos véleményét, meghallgatná mások véleményét, aki nyitott az irodalom, az olvasás, a kultúra kérdései iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése