2015. január 19., hétfő

James Dobson: Fiúk nevelése

Fülszöveg:
Mit jelent férfinak lenni?
Hogyan kell egy fiút nevelni, hogy férfi váljék belőle?
Manapság gyakran merül fel a kérdés, hogy hol hibázik a társadalom a fiúk nevelése terén: Miért vallunk oly sokszor kudarcot fiainak jellemének fejlesztését illetően? Miért kerül válságba oly sok fiú? Milyen tulajdonságokat kell megpróbálnunk a fiúkba plántálni?
Dr. James Dobson, a neves családszakértő egyfajta térképet ad azok kezébe, akik a Teremtő akarata szerinti, lelkileg egészséges fiúkat szeretnének fölnevelni. Józan tanácsai valódi bátorítást jelentenek a szülőknek, tanároknak, tanácsadóknak, ifjúsági vezetőknek és mindazoknak, akik a felelős, Istent tisztelő férfiak következő nemzedékét formálják.
A fiúk nevelése a következő kérdéseket járja körül:
A fiúk tényleg alapvetően különböznek a lányoktól? S ha igen, miben?
Milyen szerepet játszik a verseny egy fiú fejlődésében?
Mi az apák feladata fiaik nevelésében? Mi a helyzet az anyák szerepével?
Hogyan segíthetnek a nagyszülők abba, hogy unokájuk megfelelő nevelést kapjon?
Milyen hatást gyakorol a fiúkra korunk zaklatott életmódja?
Mi a fiúk oktatásának legjobb módja?
Milyen egyedi tanácsokat kaphatnak a fiúkat egyedül nevelő szülők?
Hogyan hat a fiúkra a válás?
Mi okozza a homoszexualitást, és meg lehet-e előzni?
Dr. James Dobson okleveles pszichológus, házassági, családsegítő és gyermeknevelési tanácsadó, szakmai pályafutását a gyermekek és a családok segítésének szentelte. A Fókuszban a Család nevű szervezet alapítója és elnöke, amely szervezet a családok megőrzését tekinti feladatának. Több elnök mellett töltött be befolyásos tanácsadói szerepet családügyi kérdésekben az USA-ban.

1 megjegyzés:

  1. Tetszik, mert olyan mint egy jó regény: olvastatja magát, izgalmas, közben pedig nemcsak ráismerünk saját fiainkra, hanem jobban megértjük őket és azt is, hogy hogyan viszonyuljunk hozzájuk.

    VálaszTörlés