2015. január 15., csütörtök

Téli tájak - Miklós István (Indián) festészeti kiállítása

Téli tájak címmel festészeti tárlatot nyitottak meg 2015. január 14-én a Kájoni János Megyei Könyvtárban.  Miklós István (Indián) csíkszeredai festő-és tetoválóművész egyéni kiállítását Bács Béla János nyitotta meg. 
A székelyudvarhelyi születésű festőművész gyerekkora óta fest, rajzol. Iskolai tanulmányai elvégzése után a gyimesfelsőloki Tímár Károly tanítványaként végezte el a művészeti iskolát grafika és festészet szakon. Termékeny munkássága során olajfestményeket, pasztell- és akvarellképeket, valamint falképeket is fest. Alkotásait pasztellel, olajjal, akrillal készíti, használja az airbush (légecset) technikát is. Számos hazai és külföldi csoportos, illetve egyéni kiállításon vett már részt, Csíkszeredában és környékén jelenleg is több állandó kiállítása van. Miklós István kedvelt témái a természet és annak szerves részét képező ember és környezete, ezek kapcsolata, a hagyományok, az erdélyi táj és kultúra. Munkáira jellemző a sokszínűség, az élénk színhasználat. Nagy gonddal festi meg a természetben megtalálható gazdag formák minden kis részletét.
A Csíkszerdában élő Miklós István a festészet mellett tetoválással is foglalkozik, főállásban tetoválóművészként dolgozik, szabadidejében fest és fotózik.
 A kiállítás a könyvtár nyitvatartási ideje alatt, január 15-étől látogatható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése