2015. február 6., péntek

Puskás Attila: Alkonykor - könyvbemutató2015. február 5-én, csütörtökön 18 órakor a szerző jelenlétében mutatták be Puskás Attila Alkonykor című kötetét. A kötetet Mirk László magyar szakos tanár mutatta be a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében .
A szerző kötetének beköszönőjében így ír: „Írásaim rövidek, lehetőleg nem túlbeszéltek, és úgy vélem, tartalmukkal meggondolkoztatók, de korunk emberközeli, emberi problémájára is választ próbálnak keresni. A magam több mint nyolc évtizedes élményei, megélt tapasztalatai és a szakirodalom ötvözi őket életszerűvé és reményeim szerint hitelessé."
A kötethez Magyari Lajos közíró írt előszót: „Ahány ember, annyifélék vagyunk, de egy törvényszerűség mindenképpen igaz: élete tapasztalatait csak az oszthatja meg érdemben feleivel, aki nagy életet élt. Gazdag tapasztalásokat ért meg. S ebben nem szűkölködik Puskás Attila, aki megjárta az élet napfényes, de legsötétebb oldalait is, s megtapasztalhatta az emberi jóságot és gonoszságot egyaránt" – olvashatjuk az előszóban.
Puskás Attila nyugalmazott biológus, Sepsiszentgyörgyön él. Kolozsváron született 1931-ben. 1954-ben diplomázott a Babeş-Bolyai Tudományegyetem természetrajz karán, majd az akkori Csík rajon iskoláiban tanított. 1959-ben öt tanártársával és öt végzős diákkal együtt, politikai perben elítélték, 1964-ben szabadult. 1971–1989 között a Kovászna Megyei Növényvédelmi felügyelőség biológusaként dolgozott. A hetvenes évektől kezdődően több biológiai vonatkozású könyve jelent meg. A Magyar Köztársaság elnöke 2008-ban a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa pedig 2010-ben Pro Urbe-díjjal ismerte el társadalmi tevékenységét.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése