2015. március 12., csütörtök

A GYÁRFÁS JENŐ AMATŐR KÉPZŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE TAGJAINAK KIÁLLÍTÁSAA sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban működő Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak alkotásait bemutató tárlat nyílik a Kájoni János Megyei Könyvtárban, 2015. március 18-án, szerdán 18 órakor.
A csoportos kiállításon bemutatkozó alkotók: Antal Sára, Deák Károly, Fábián Gizella, Gaál Margit, Gyimesi Nagy András, Kese Terézia, Kovács Béla, Para Mária, Ravasz Erzsébet, Szász Vasilica, Stancu Margit.
A tárlatot Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező, a Gy.J.A.K.Sz. vezetője, valamint Dulányi B. Aladár, a Kónya Ádám Művelődési Ház igazgatója szeretettel ajánlja a csíkszeredai művészetkedvelő közönség figyelmébe. Remélve, hogy ezzel a kiállítással sikerül átfogó képet adni a szövetség tagjainak változatos téma- és formavilágáról, ezáltal felkelteni az érdeklődést alkotásaik iránt:
„A képzőművészet különböző területein megnyilvánuló amatőr csoport az 1980-as évek elejétől működött Sepsiszentgyörgyön, a Városi Művelődési Ház keretein belül. A csoport legrégebbi tagjai Stancu Margit, Fábián Gizella és Gyimesi Nagy András, akik ma is aktívan vesznek rész a szövetség életében. 1992-ben a csoport felvette a város nagy festőjének a nevét, azóta a nem hivatásos, műkedvelésből alkotók a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetségébe tömörülnek, így találva meg a lehetőségét a megnyilvánulásnak.
Több generáció alkotói is jelen vannak a szövetségben, az alkotók széles palettán próbálják megörökíteni, leképezni a bennünk és körülöttünk levő világot a tájképtől, a csendéleten, portrén át a nonfiguratív és absztrakt alkotásokig valamint fotómontázsig, számítógépes grafikai megoldásokig, a személyes látásmódjuknak és világszemléletüknek megfelelően olajfestményeken, grafikákon, szobrokon, kerámiában, textil és nemezképeken."
A szövetség tagjai alkotásaikat a sepsiszentgyörgyi székházban, egyéni vagy kiscsoportos és közös tárlatokon mutatják be, az utóbbi években a brassói, gyergyószentmiklósi, gyimesközéploki, kézdivásárhelyi, kovásznai közös tárlatok által pedig régiónk művészetkedvelőinek is bemutatkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése