2015. március 17., kedd

Olvasókör a könyvtárban - márciusi találkozóHétfőn, 2015. március 16-án délután idősek és fiatalok egyaránt érkeztek az Olvasókör harmadik találkozójára, tizennégyen gyűltünk össze a könyvtár előadótermében. Ismét jó hangulatú beszélgetés alakult ki, folytatva az orvos az irodalomban témájához kapcsolódó művek bemutatását.
Nyiszli Miklós Orvos voltam Auschwitzban című könyvéről Sandu Anamaria Nicoletta, az olvasókör egyik fiatal tagja beszélt, Péter Katalin könyvtáros a Nobel-díjas José Saramago Vakság című regényét mutatta be, Péter Blanka pedig részleteket olvasott fel a könyvből, felkeltve a jelenlevők kíváncsiságát a bemutatott művek iránt.
Székedi Ferenc Nyáry Krisztián sikerkönyveit hozta magával, az Így szerettek ők két kötete, és a szerző legújabb könyve, az Igazi hősök rövid, élményszerű bemutatása átvezetett már egy újabb témához, amelyről szó lesz a következő találkozókon is: az irodalom és magánélet viszonya, azaz kulisszatitkok nagyjainkról.
A beszélgetés végén Cseke Gábor ajánlotta a jelenlevők figyelmébe az Olvasókör honlapját, ahol számos háttéranyagot, dokumentumot, hivatkozást megtalálhatunk a javasolt témákhoz. A találkozón elhangzottakról a honlapon olvashatunk: Csíkszeredai Olvasó KörNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése