2015. március 3., kedd

THÉSZEUSZ - bábelőadás és bábkészítő foglalkozás gyerekeknek


Thészeusz, a görög hős utazását kísérhette végig a Thészeusz című bábelőadáson résztvevő gyerekközönség. A könyvtárunkba érkező kisiskolás csoportok 2015. február 28-án és március 2-án délelőtt bábkészítő foglalkozásokon is résztvettek. Az előadással és a foglalkozással két fiatal bábművész vendégeskedett könyvtárunkban: a jordániai Husam Abed bábos, zenész, és Deák Réka, aki 2008-ban végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész, bábszínész szakán.
A Thészeusz című előadás bábjai a vásári bábjáték hagyományait folytatva groteszkek és kesztyűsek, Husam Abed keleties frissességet csempész az előadásba élő zenei kíséretével.
A jordániai származású Husam Abed bábos, zenész, mesterfokozatot Prágában szerzett Alternatív és Bábszínházi rendezés szakon. 2007 óta vezet bábos és mesemondó műhelyeket gyermekek és fiatalok számára, különösen hátrányos helyzetű területeken. Többször fellépett arab országokban és Európában, kidolgozta saját előadásmódját történetmesélés és bábszínház keveréséből.
Deák Réka, aki 2008-ban végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész, bábszínész szakán, ugyanott szerzett mesteri fokozatot kortárs színházi rendezés szakirányban. Az Ariel Gyermek és Ifjúsági Színház tagja volt 2006-2014 között, ahol több műhelyt szevezett és bonyolított le. Bábszínházi tervezést és bábkészítést tanult a Prágai Művészeti Akadémián. Jelenleg szabadúszó, főleg nemzetközi produkciókban szerepel, a BÁBU kulturális egyesület elnöke.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése