2015. április 17., péntek

A GYÁRFÁS JENŐ AMATŐR KÉPZŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE TAGJAINAK II. KIÁLLÍTÁSA
A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban működő Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetségének tagjai márciusban csoportos kiállításon mutatkoztak be a csíkszeredai művészetkedvelő közönségnek a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A KÖNYVTÁRI NAPOK idei programsorozata keretében, 2015. április 22-én, szerdán 18 órakor a csoport tagjainak alkotásaiból újabb kiállítás nyílik a könyvtárban.
Ezúttal a következő alkotók mutatják be munkáikat a tárlaton: Cotoara Aranka Aurelia, Fadgyas Tibor, Gál István, Nagy Tibor, Nyeső Ildikó, Popovici Éva, Szentpály Kovács István, Suciu Katalin Mária, Tamás Erika, Virág Mária Krisztina, Zoltán Anne Marie, Zoltán Sándor.
A tárlatot Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező, a Gy.J.A.K.Sz. vezetője, valamint Dulányi B. Aladár, a Kónya Ádám Művelődési Ház igazgatója szeretettel ajánlja a csíkszeredai művészetkedvelő közönség figyelmébe. Remélve, hogy ezzel a kiállítással sikerül átfogó képet adni a szövetség tagjainak változatos téma- és formavilágáról, ezáltal felkelteni az érdeklődést alkotásaik iránt:
Több generáció alkotói is jelen vannak a szövetségben, az alkotók széles palettán próbálják megörökíteni, leképezni a bennünk és körülöttünk levő világot a tájképtől, a csendéleten, portrén át a nonfiguratív és absztrakt alkotásokig valamint fotómontázsig, számítógépes grafikai megoldásokig, a személyes látásmódjuknak és világszemléletüknek megfelelően olajfestményeken, grafikákon, szobrokon, kerámiában, textil és nemezképeken.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése