2015. május 13., szerda

AZ ÉV OLVASMÁNYA HARGITA MEGYÉBENAz olvasás évéhez kapcsolódó megyei olvasásnépszerűsítő program nyitórendezvénye a Kájoni János Megyei Könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtár Az olvasás éve jegyében hirdette meg programjait 2015-re, egész évben jelentős teret és időt szentel az intézmény azoknak a programoknak, amelyek az olvasás fontosságára, illetve az irodalom és olvasás jelenségeire irányítják a figyelmet.
A XI. Hargitai Megyenapok rendezvényei keretében, Hargita Megye Tanácsának támogatásával, 2015. május 18-án, hétfőn 17 órakor szervezik meg Az év olvasmánya Hargita megyében című program nyitórendezvényét. Az olvasásnépszerűsítő megyei léptékű program a Kájoni János Megyei Könyvtár és a Hargita Népe Kiadó és Szerkesztőség közös szervezésésében valósul meg.
A kétnyelvű program célkitűzése Hargita megye legolvasottabb szépirodalmi alkotásainak kiválasztása a megye lakosságának szavazatai alapján. A programindító rendezvény keretében a könyvtárban működő olvasókör tagjai, a könyvtár olvasói és munkatársai egy-egy kedvenc regényt mutatnak majd be és ajánlanak a jelenlevők figyelmébe.
2015. május 18-án indul a szavazás, várjuk a megyében élő olvasók szavazatait!

A játék szabályzata egyszerű:

2015. május 15 – 2015. november 15. között két kedvenc irodalmi műre szavazhatnak a résztvevők:
Két kérdésre adhatnak választ – a szerző és a cím megjelölésével: „Melyik az Ön kedvenc magyar regénye? Melyik az Ön kedvenc világirodalmi regénye?”. Tehát mindenki két műre adhat le egy-egy szavazatot.
Szavazni lehet:
A Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján: nem kell mást tenni, mint a KEDVENC KÖNYVEM menüre kattintva kitölteni a válaszokat az űrlapon.
Személyesen Hargita megye bármely településén a közkönyvtárakban: bárki kitöltheti az űrlapot és leadhatja szavazatát kedvenc olvasmányaira.
A Hargita Népe napilapban kéthetente közzétett, kivágható űrlapon, amelyet leadhatnak a megye bármely könyvtárában.

Az év olvasmánya program 2015 novemberében zárul. Decemberben záróünnepség keretében ismertetik a szervezők Hargita megye legnépszerűbb olvasmányainak listáját. Azok közt, akik nevük és elérhetőségük megadásával szavaztak kedvenc könyvükre, ajándék könyveket sorsolnak ki a megyei könyvtár előadótermében. A nyertesek listáját a helyi sajtóban is közzéteszik majd.

http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/nd/259/az-ev-olvasmanya-hargita-megyeben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése