2015. augusztus 3., hétfő

Nemzetközi felolvasóest a könyvtárban – Flying Freedom Festival – Csíkszereda 2015

 A  "Flying Freedom Festival"   2014 októberében  Lengyelországban alakult közösség, különböző kultúrákból és különböző szakterületekről érkező művészek alkotják. Céljuk, hogy közelebb hozzák egymáshoz a különböző nemzetiségű művészeket, különböző kultúrákat és művészeti ágakat. 
Csíkszeredában egy nemzetközi felolvasóesttel indul a fesztivál a Kájoni János Megyei Könyvtárral közös szervezésben, amelyre 2015. augusztus 3-án, hétfőn 18 órára várják az irodalom és művészetek iránt érdeklődő közönséget a könyvtár előadótermébe. Francia, palesztin, magyar, szlovén, cseh és amerikai költők versei szólalnak meg eredeti nyelven, majd fordításban a résztvevő FFF művészek tolmácsolásában. A szervezők reményei szerint igazi ünnepe lesz a költészet minden nyelvű formájának.
Szeretet, művészet, barátság, kultúrák és diszciplínák találkozása, az együttműködés és a kreatívitás felkarolása és még sok más jellemzi a "Flying Freedom Festivalt".  A közösség tagjai Észtországból, Franciaországból, Jordániából, Romániából, Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából, érkeztek, különböző művészeti háttérrel, van köztük bábos, díszlettervező, rendező, színházi szakember, zenész és táncos.
A fesztivál lehetőséget teremt a résztvevőknek, hogy együtt alkossanak, ezáltal megismerjék egymást, megosszák tapasztalataikat egymással és a befogadó helyi közösséggel. Augusztus első hetében Csíkszeredába is megérkezik a “Flying Freedom Festival”, a különböző nyelvű előadások és improvizációk, örömzenélések, koncertek,  workshopok, színház- és motívációs játékok,  bábszínház-, commedia dell arte- és maszk műhelyfoglalkozások célja, hogy a művészi élményben osztozzon a befogadó csíki közönség. 
A fesztivál programja és részletes információk elérhetők angol nyelven a http://flyingff.com/ honlapon és  a fesztivál Facebook oldalán: https://www.facebook.com/flyingfreedomfestival
Romániában a BÁBU Kulturális Egyesület felel a fesztivál lebonyolításáért. Az egyesület alapítója és elnöke Deák Réka bábos, rendező, tervező, pedagógus, számos nemzetközi produkció résztvevője. Elérhetőség: deakreka@babunet.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése