2015. szeptember 29., kedd

Könyvtári minőségbiztosítás és értékelés - szakmai képzésen vettünk részt

A Kájoni János Megyei Könyvtárban 2015. szeptember 24-26. között a könyvtári minőségbiztosítás és értékelés témájával foglalkozó háromnapos szakmai képzésre került sor, a könyvtár munkatársainak részvételével.
 A képzés a Bethlen Bábor Alap támogatásával valósult meg. A tanfolyam oktatója a budapesti Könyvtári Intézet szakembere, Vidra Szabó Ferenc, a könyvtári értékelés és önértékelés folyamatának szempontjaival, kialakításával, megszervezésével ismertette meg a könyvtárosokat, elméletben és gyakorlatban egyaránt.
A szakamber a tréning során bemutatta és a résztvevő könyvtárosokkal gyakoroltatta a könyvtár adottságainak és eredményeinek értékelését, számba véve a vezetés, a stratégia, az erőforrások és a folyamatok megvalósításához szükséges adottságokat és a megvalósítás során keletkezett, a használók és a társadalmi közeg számára fontos eredményeket. A résztvevők olyan kompetenciákkal gyarapodhattak a képzés gyakorlatai révén, amelyek alkalmazásával képesek lesznek megszervezni, kialakítani a minőségi könyvtári szolgáltatások kereteit saját intézményükben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése