2015. szeptember 22., kedd

VEZÉREK ÉS ATYAFIK – Székelyföldi mondák, regék, történetek – Ambrus Lajos könyvének bemutatója

 
A VI. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében mutatják be Ambrus Lajos Vezérek és atyafik – Székelyföldi mondák, regék, történetek című kötetét a Kájoni János Megyei Könyvtárban,  2015. október 12-én, hétfőn 17 órakor. 
A Korondon élő szerző a Hazanéző című korondi művelődési folyóirat főszerkesztője, a Hazanéző-könyvek sorozatának gondozója, 1982 óta jelennek meg verseit, novelláit, karcolatait tartalmazó kötetei, ezek mellett számos székelyföldi mese- és mondafeldolgozást tett közzé. Legújabb könyve a Kriterion Kiadó gondozásában, Jakabffy Tamás szerkesztésében, válogatásában és utószavával 2014-ben jelent meg. A kötetet Czegő Zoltán költő, író mutatja be. A bemutatón közreműködnek a Nagy István Művészeti Líceum diákjai.
Értékőrző és értéktermető könyvében Székelyföld különböző vidékeinek – Aranyosszéket is hozzászámítva – monda-, legenda- és 19. századi történeti, illetve mondarekonstrukciós termésének bőséges gyűjteményét nyújtja át az olvasónak a szerző.
"Ez a könyv olyan rövidprózai alkotásokat tartalmaz, amelyek a különféle székelyföldi tájegységek mi-tudatának szépirodalmi elemeit idézik az olvasó elé."– írja az utószóban Jakabffy Tamás, aki Ambrus Lajos három korábban publikált kötetének anyagából készítette a válogatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése