2015. október 9., péntek

KÖNYVTÁRAK A MINŐSÉGÉRT- Szakmai-tudományos konferencia


A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a Kájoni János Megyei Könyvtárral valamint Hargita Megye Tanácsával karöltve kétnapos szakmai-tudományos konferenciát szervez. A szakmai találkozóra a VI. Székelyföld Napok programsorozatának keretében, 2015. október 14-15. között kerül sor Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A Könyvtárak a minőségért címmel szervezett konferencia fő témája a minőségi szemlélet meghonosítása és fejlesztése a romániai magyar könyvtárosok körében, hazai és külföldi jó gyakorlatok bemutatása a romániai magyar könyvtári szolgáltatások fenntarthatósága és fejlesztése érdekében.
A rendezvény fő támogatói: a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány.
A részletes program alább olvasható.
Résztvevők: mintegy 60 személy, hazai magyar közkönyvtárak, iskolai és egyetemi könyvtárak könyvtárosai, meghívott előadók, a romániai magyar könyvtári szakma képviselői.
A konferencia résztvevői romániai és magyarországi szakemberek előadásain vehetnek részt, valamint a témához kapcsolódó műhelybeszélgetésekre is sor kerül. A gondolatébresztő szakmai beszélgetések egyúttal lehetőséget nyújtanak az ismerkedésre, együttlétre, a szakmai tapasztalatok, eredmények, megvalósítások bemutatására. A kétnapos szakmai tanácskozás alkalmat teremt a hazai vagy külföldi könyvtári szolgáltatások területén bevált jó gyakorlatok megosztására, a minőségi szolgáltatások irányába mutató innovatív megoldások bemutatására.

 KÖNYVTÁRAK A MINŐSÉGÉRT
 Szakmai-tudományos konferencia
 Csíkszereda, Kájoni János Megyei Könyvtár
2015. október 14-15.
Kájoni János Megyei Könyvtár és Hargita Megye Tanácsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése