2015. október 9., péntek

MESÉS SZÉKELYFÖLD – KÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK GYEREKEKNEK – A KISTELEPÜLÉSI KÖNYVTÁRFEJLESZTŐ PROGRAM KERETÉBEN
A VI. Székelyföld Napok eseménysorozatánek részeként, október 8-18. között kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtár által elindított Kistelepülési könyvtárfejlesztő program rendezvényeire két Hargita megyei községi könyvtárban. Mesés Székelyföld címmel szerveznek játékos foglalkozásokat általános iskolások számára a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársai, a programban résztvevő Homoródalmás és Székelyvarság községi könyvtáraival közösen.
A könyvtárfejlesztő programot Hargita Megye Tanácsának támogatásával idén júliusban indította el a megyei könyvtár a Homoródalmási Községi Könyvtárban, ahol  programzáró rendezvényként kerül sor a foglakozásra. A programot befogadó következő település Székelyvarság, itt októberben indul a program a községi könyvtárban,  nyitórendezvényként szervezik meg a játékos fogalkozást a helyi általános iskolások részvételével.
A  Mesés Székelyföld olyan játékos vetélkedő, amelynek során a résztvevő gyerekcsoportok székelyföldi mesék és mondák, legendák világán keresztül, mesés keretben eleveníthetik fel és mélyíthetik el tudásukat, ismereteiket a Székelyföldről, ismerkedhetnek régiónk mesés tájait, gazdag tárgyi- és épített örökségét, történetét, hagyományait, szimbólumait, viseletét, szokásait és jeles személyiségeit bemutató könyvekkel.
    Kistelepülési Könyvtárfejlesztő Program
A megyei könyvtár létrehozott egy könyvtárközi kölcsönzésre szánt, változatos tartalmú és tetszetős kivitelezésű, új könyvekből összetevődő állományt, amelyet a programban résztvevő települések könyvtárainak meghatározott időre kölcsön ad. Így a települések lakossága ezeket a kiadványokat a a helyi könytárból kölcsönözheti ki. A program keretében nem csak könyveket, hanem érdekes, vonzó könyvtári foglalkzásokat is  kínálnak a helyi lakosságnak az adott települések könyvtárai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése