2015. november 6., péntek

Az "örömfestő" Keresztes Evelin - új képzőművészti kiállítás nyílt könyvtárunkban

Keresztes Evelin csíkszeredai képzőművésznek nyílt kiállítása tegnap, 2015. november 4-én könyvtárunk előadótermében. A művész újabb alkotásai láthatók a kiállításon, amelyet Túros Eszter művészettörténész nyitott meg több mint száz érdeklődő jelenlétében. A kiállítás támogatója Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.
Keresztes Evelin  tanulmányait a Nagy István Művészeti Középiskolában végezte festészet szakon, Gaál András tanítványaként. Az elmúlt években többféle műfajban is kipróbálta magát,  majd a makramézás és a nemezelés után tért vissza a festészthez. Több egyéni kiállítása volt Csíkszeredában 2010 - 2014 között,  a Kriterion-, Ave Art- és Székelyföld galériában állította ki munkáit
A jelenlegi kiállításon, amely novemberben ingyenesen látogatható a könyvtár nyitvatartási ideje alatt, az utóbbi időben készült alkotásai láthatók. A megnyitón Túros Eszter művészettörténész "örömfesőnek" nevezte Keresztes Evelint, olyan alkotónak, aki „adományként éli meg tehetségét és ezt az adományt képei által igyekszik tovább adni közönségének, megrendelőinek".
A sajtóban  a kiállítás megnyitójáról:
Iochom Zsolt: Keresztes Evelin, az örömfestő. Székelyhon.ro 2015. november 4.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése