2015. november 16., hétfő

KINCSÜNK A NYELVÜNK– HELYESÍRÁSI ÉS FOGALMAZÁSI VERSENY


A Magyar Nyelv Napja megünneplésére Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvénysorozat részeként a Kájoni János Megyei Könyvtárban Kincsünk a nyelvünk címmel helyesírási és fogalmazási versenyt szerveztünk VII–VIII. osztályos diákoknak 2015. november 13-án délelőtt.
Bővebben lásd alább:
A versenyen tíz tanintézmény vett részt két -két diákkal. A csíkszeredai iskolák közül aJózsef Attila-, Nagy Imre- és Petőfi Sándor Általános Iskola, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjai, valamint Csíkmadaras, Csíkszentdomokos, Csíkszentsimon, Csíkmindszent, Csíkpálfalva, és Kászonaltíz iskoláinak tanulói vettek részt.
A könyvtár előadótermében szervezett verseny feladatai közt rövid tollbamondás, fogalmazás és játékos helyesírási teszt szerepelt. A feladatokat János Éva és Török Edit könyvtárosok állították össze, ugyancsak ők szervezték meg a versenyt. A zsüri tagjai csíkszeredai magyar szakos tanárok voltak: Dánél Szilárd magyar szakos tanfelügyelő, Boldizsár Ágoston, a Márton Áron Főgimnázium magyartanára és Mirk László, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola magyartanára.
A legjobb eredmény elért versenyzők névsora:
 I. díj: Bodó Kinga, Dr. Lukács Mihály Általános Iskola, Kászonaltíz
II: díj: Lurcza Adrienn, József Attila Általános Iskola, Csíkszereda
III: díj: Szabó Balázs, József Attila Általános Iskola, Csíkszereda


A szervezők, a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársai köszönetet mondanak a diákokat felkészítő magyartanároknak, valamint a zsürizés feladatát vállaló tanároknak munkájukért, és nem utolsósorban köszönik a megmérettetést vállaló diákoknak a részvételt a versenyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése