2015. november 10., kedd

ZÖLD SZERDA –- beszélgetések a könyvtárban: KUTYAVILÁG


A Zöld SzékelyFöld Egyesület partnerségben a Kájoni János Megyei Könyvtárral elindítja a Zöld szerda elnevezésű beszélgetéssorozatot, amelynek során különböző környezetvédelemhez kapcsolódó témakörök kerülnek terítékre.
Az első beszélgetésre KUTYAVILÁG címmel 2015. november 11-én, szerdán 17 órakor kerül sor. Meghívottaink Dr. Buslig Johanna állatorvos, Bedő Csilla, a Pro Animalia Egyesület állatmenhelyének ügyvezetője, Dr. Kiss Ervin, az Állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság – Állatrendőrség osztálynak munkatársa a jelenlevőkkel közösen számos kutyákkal, kutyatartással kapcsolatos témát fognak boncolgatni.
Milyen a helyes kutyatartás, van-e a kutyának helye a házban, mitől hasznos a chip, vannak-e a kutyának jogai, léteznek-e megoldások a kóborkutya-problémára, hogyan működik egy menhely, hogyan lehet örökbefogadni, stb. A program nem egy hagyományos előadássorozat kíván lenni. A meghívott szakemberek rövid felvezetőjét követően a jelenlevők megoszthatják tapasztalataikat, feltehetik kérdéseiket a témakörrel kapcsolatosan. A beszélgetéseken elhangzott anyagok elérhetőek lesznek szerkesztett formában az egyesület honlapján, így azok is el tudják majd olvasni, akiknek nem volt lehetőségük jelen lenni a beszélgetésen. Mindezek mellett a hangsúlyt a megoldáskeresésre helyezzük, fontos, hogy amennyiben lehetőség van rá, a felmerülő problémák némelyike meg is oldódjon.

A programot a csíkszeredai közösségi kártya program támogatja, médiapartner a Zöldportál.ro.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése