2015. december 18., péntek

AZ ÉN KÖNYVTÁRAM című rövidfilmpályázat díjazása
Az én könyvtáram című, diákok számára hirdetett rövidfilmpályázat eredményhirdetésére és díjazására 2015. december 16-án, szerdán 16 órakor került sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A pályázatra beérkezett hat kisfilm közül hármat részesített díjban a  zsüri, de a közönség is szavazhatott kedvencére. A beküldött rövidfilmeket kiértékelő zsüri tagjai: Székedi Ferenc médiaszakértő, Szabó Károly filmrendező, filmes szakember (a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár munkatársa), valamint Zsók Éva, a Kájoni János Megyei Könyvtár részéről. Az eseményen részt vettek a pályamunkákat beküldő diákok. Köszönjük a részvételt minden alkotó diáknak!
A díjnyertes kisfilmek  megtekinthetők könyvtárunk honlapján, a Videotárban.  A díjazottak névsora és további részletek:
A pályázatra egyénileg vagy csapatban lehetett benevezni, a feltétel csupán az volt, hogy a beküldött rövidfilmek időtartama maximum 3 perc lehet, és a film a Kájoni János Megyei Könyvtárban készüljön, a többit a készítők fantáziájára, kreatívitására bíztuk. Hat kisfilmet nyújtottak be a pályázatra, az alkotók csíkszeredai iskolák diákjai, mindannyian a 13-17 éves korosztályból, a filmek egy része csapatban készült, de vannak egyéni munkák is köztük. 
André Katalin könyvtáros köszöntötte a pályázat résztvevőit, majd a filmek vetítése után következett a zsüri értékelése. A szakmai zsüri tagjai, Székedi Ferenc médiaszakértő és Szabó Károly filmrendező értékelték a diákok alkotókedvét és kreatívitását, de a technikai kivitelezés ötletességét, a filmes megoldásokat is. A díjnyeretes kisfilmek készítői átvehették az okleveleket és a díjakat (I. díj: táblagép, II. díj: külső merevlemez, III. díj: wireless billentyűzet és egér, a közönségdíj: wireless billentyűzet és egér).
A pályázatra beküldött kisfilmek készítői és a díjazott alkotók: 
I. díj:
Péter Sára, a kisflm készítője és a film szereplői: Csibi Gindele Tünde, Antal Gyöngyvér, Pap Ágota-Renáta, Szécsi Bernadett, Vass Krisztina, a Nagy István Művészti Szakközépiskola VII. osztályos tanulói
II. díj és közönség-díj:
Molnár Zsolt, a kisfilm készítője és a film szereplői: Barcsay Zselyke, Bogács Arnold, Finta Sára, Kassay Anna, Szabó Zsuzsanna,  a Petőfi Sándor Általános Iskola VII. osztályos tanulói
III. díj:
Péter Lóránt és Török Dávid, a Márton Áron Főgimnázium XI. osztályos tanulói
A további alkotások készítői emléklapban és dicséretben részesültek:
Nagy-György Sámuel, a Petőfi Sándor Általános Iskola VIII. osztályos tanulója
Borbély Krisztina, a Nagy István Művészti Szakközépiskola XI. osztályos tanulója
Onodi Fruzsina-Dóra és Bencsik Réka, a Nagy István Művészti Szakközépiskola VIII. osztályos tanulói


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése