2015. december 12., szombat

AZ ÉV OLVASMÁNYA HARGITA MEGYÉBEN – programzáró: A Kedvenc könyvem című szavazó-játék nyerteseinek kisorsolása
Az év olvasmánya címmel hirdetett kétnyelvű olvasásnépszerűsítő program záróeseményének lesz a házigazdája decemberben a Kájoni János Megyei Könyvtárban működő Olvasókör. 
Az olvasókör tizedik találkozóján, december 14-én, hétfőn, 16.30 órától fogják ismertetni a szervezők a Kedvenc könyvem című játékos szavazás eredményeit, azaz kiderül, hogy a szavazók körében melyek a legnépszerűbb olvasmányok. Egyben nyilvánosan kisorsolják a játék nyerteseit is, értékes ajándékkönyveket sorsolnak ki a nevüket és elérhetőségüket megadó szavazók közt. Majd beszélgetésre, olvasói vitára is sor kerül a témáról. Szeretettel várnak a rendezvényre minden érdeklődőt.
Bővebben Az év olvasmánya programról: 

Az olvasás éve jegyében idén májusban a Kájoni János Megyei Könyvtár és a Hargita Népe Kiadó és Szerkesztőség közösen indította el a programot, amelynek során a megye lakói szavazhattak kedvenc könyvükre. Arra voltak kíváncsiak a játékos szavazás ötletgazdái – a könyvtár munkatársai –, hogy melyek az utóbbi évek kedvenc olvasmányai megyénkben. A játék résztvevői két kérdésre adhattak választ, egy-egy magyar illetve román, és egy világirodalmi regény címét és szerzőjét kellett megjelölniük a Kedvenc könyvem címmel közzétett űrlapon. A programindító rendezvény keretében május 18-án a könyvtárban működő Olvasókör tagjai, a könyvtár olvasói és munkatársai egy-egy kedvenc regényt mutattak be, majd szavaztak kedvenc könyvükre. Ezzel indult a november 15-ig tartó szavazás, többféleképpen is szavazhattak az olvasók, a megye könyvtáraiban bárhol, illetve a megyei könyvtár honlapján online is szavazhattak, valamint a Hargita Népe napilapban rendszeresen közzétett űrlapokon is.
Végül, mivel a kör egy éves tevékenységét zárja a decemberi találkozó, nagy vonalakban a következő esztendőre szóló egyéni és közösségi elképzeléseket is megbeszélik a kör tagjai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése