2015. december 7., hétfő

ZÖLD SZERDA - Zöld vállalkozás
Társadalmi felelősségvállalás, zöldre festés, helyi termékek előállítása és vásárlása, egészséges termékek, minimális csomagolóanyag felhasználás, öko design. Mindezek címszavak a Zöld SzékelyFöld Egyesület és a Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett Zöld szerda elnevezésű beszélgetéssorozat következő részéből.
A következő beszélgetésre szerdán december 9-én, délután 17 órakor kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Meghívottunk Simon Szilárd, a Lactis tejfeldolgozó marketingmenedzsere.
Részletek:
A helyi termékek fogyasztását az elmúlt időszakban kisebb-nagyobb sikerrel mindenki igyekszik népszerűsíteni, de a fogyasztó számára ez még nem szabad elegendő szempont legyen, ha vásárolni akar. Sokszor a vásárlási döntésünket az árral magyarázzuk, mondván, hogy kevés a pénzünk, nem engedhetjük meg az esetleg drágább terméket, de ettől eltekintve az aprót már nem vesszük el a pénztárnál, és a csomag cigi sem marad el. Ez a vásárlási módszer igazából arra jó, hogy meggyőzzük magunkat, hogy nekünk volt egy döntésünk, ha a lehető legegyszerűbb szempont szerint is, de vásároltunk.
Ha azonban tovább akarunk lépni, okosabbak akarunk lenni a vásárlásaink során, akkor ez már rég nem elég. Számos szempont van, amely valóban fontos, ha környezetbarát, egészséges termékeket akarunk a család asztalára tenni. Nézzük meg az összetevőjét, csomagolóanyagát, hol gyártották, illetve hogy ki?
De hogyan tudják segíteni maguk a cégek a tudatos vásárlást, mi az, amit ők tehetnek? Fontos, hogy a régiónkban tevékenykedő cégek törekedjenek az egészséges, tartós termékek előállítására, olyan csomagolóanyagok használatára, amelyek újratölthetők, újrahasznosíthatók, és nem utolsósorban felkarolnak valamilyen, a helyi közösség életét jobbá tevő kezdeményezést.
Ezt a témakört boncolgatjuk a Zöld szerda következő, december 9-i találkozóján. Várunk minden érdeklődőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése