2016. február 22., hétfő

GYERMEKBARÁT ÉS/VAGY ÁRTALMAS DIGITÁLIS VILÁG – dr. Tőkés Gyöngyvér előadása

Egészségmegőrzés témában indul új előadás-sorozat februárban. Ötletgazda és szervező a Juventutti Alapítvány (régi nevén Juventus Alapítvány), társszervező a a Kájoni János Megyei Könyvtár.
2016. február 26-án, 16 órától Dr. Tőkés Gyöngyvér, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa, az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék vezetője (Marosvásárhely) tart előadást Gyermekbarát és/vagy ártalmas digitális világ címmel a könyvtár előadótermében. Az érdeklődők az internet használatával kapcsolatosan felmerülő lehetőségekről, veszélyekről, megoldásokról, a bizalom, és a helyes attitűd kialakításáról beszélgethetnek az előadóval.
Az előadásra a belépés ingyenes, a résztvevők az erre szánt összegeket jótékony célra ajánlhatják fel. 
Lehetőség lesz a helyszínen hozzájárulni a másfél éves Gál Dorka műtéteinek támogatásához. A gyergyóditrói kislány már több műtéten van túl, amelyekkel a veleszületett fejlődési rendellenességeket korrigálják, hogy a kislány lábra állhasson.
Az előadások és beszélgetések célja, hogy hónapról-hónapra, új hasznos és érdekes információkkal szolgáljon a gyermekeik egészséges nevelését fontosnak tartó szülők és más érdeklődők számára. A témák között szó lesz a gyermekkori elhízásról, a digitális világ kártékony és jótékony hatásairól a gyermekek életében, valamint a mentálhigiéné nevelésben betöltött szerepéről, de drogprevenció, gyermekallergia, beszédhibák, gyermek-szülő kapcsolat is terítékre kerül majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése