2016. február 15., hétfő

Közelebb a tengerhez..
...sok hegyvidéki lakos álma, főként februárban, mikor a medve is már tavaszi-nyári terveket szövöget, legalábbis a tavasz közeledtét fürkészi. Kívánjuk idén minél több olvasónknak, hogy valóra váljon a tengerparti nyaralás álma, addig is minden tengerrajongót szeretettel meghívunk intézményünk előadótermébe 2016. február 17-én 17.00 órára, amikor a Román Haditengerészet művészet-, technikatötrénet és hadtörténet iránt (is) elhivatott tengeri medvéi sajátos eszközökkel idehozzák a tengert.
2016. február 17-én, 17.00 órától a Kájoni János Megyei Könyvtárban kiállításmegnyítóval indul a Román Haditengerészet Hargita megyében tervezett programsorozata.
A „Marea în culori” című kiállításon negyven tengeri tájképet, valamint hajómaketteket, tengerészeti műszereket, térképeket, egyenruhákat láthat a közönség. A tájképek Alexandru Ghinea és Nicolae Găgeanu festőművészek (és tengerészek) munkái, a többi kiállított tárgy a Román Tengerészeti Múzeum gyűjteményébe tartozik.
A kiállítás február 19.-e, 18.00 óráig látogatható. A belépés ingyenes.
A Román Haditengerészet programsorozata az Első világháburús hősök emlékének tiszteleg, ugyanakkor a szervezők célja a hadtengerészet bemutatása, ismertetése Hargita megyében.
A programsorozat további eseményeire február 23.-án csíkszeredában a Művészetek Házában és február 24-én a madéfalvi Siculicidium emlékműnél kerül sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése