2016. február 18., csütörtök

TAMÁSI ÁRON FELOLVASÓ MARATON – VIII. nemzetközi felolvasó maraton
 

A közös olvasásnak összetartó ereje van, szólaltassuk meg minél többen Tamási Áron műveit országhatárainkon innen és túl!
A felolvasó maraton időpontja: 2016. február 23., kedd. Központi helyszín: a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme. A nemzetközi rendezvény főszervezője 2014 óta a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával.
2016-ban nyolcadik alkalommal szervezzük meg a felolvasó maratonont, február 23-án Tamási Áron, a nagy székely író életművét szólaltatjuk meg, halálának 50. évfordulójára emlékezve. A 2009-ben Székelyudvarhelyen elindított maratoni felolvasás minden évben magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő alkotójának életművére irányítja a figyelmet, bárhol a világon lehet csatlakozni a felolvasáshoz, bármikor a nap folyamán, akár otthon egyedül, vagy családi programként is!  
Várjuk iskolák, intézmények, szervezetek, közösségek jelentkezését a felolvasásra. Hargita Megye Tanácsának Összetartozunk közzösségépítő programja révén idén is eljutott a maraton felhívása az erdélyi magyar szórvány közösségekhez, így idén is bekapcsolódik a közös felolvasásba Temes, Beszterce-Naszód, Krassó Szörény megye és Aranyosszék magyarsága.
A hagyományokhoz híven elkészült a maraton idei könyvjelzője, amit a felolvasás résztvevői majd saját nevükre tölthetnek ki. Ezért is fontos a hivatalos bejelentkezés, legkésőbb 2016. február 18-ig, hogy minden egyes résztvevőt regisztráljunk, és időben eljussanak a könyvjelzők a felolvasás helyszínére. A regisztráció online módon történik. A jelentkezőket, intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat arra kérjük, hogy pontosan töltsék ki az online űrlapon kért adatokat!
A jelentkezési űrlap elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján, jobboldalt a Tamási Áron felolvasó maraton feliratra kattintva.
Kapcsolattartó: Török Edit, telefon: 0753-073489
Az esemény Facebook oldala: Tamási Áron felolvasómaraton – 2016 (A Facebook-os bejelentkezés nem számít hivatalos jelentkezésnek.
A szervező csapat nevében előre is köszönjük az együttműködést, a közös olvasás örömét minden felolvasónak és a helyi szervezőknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése