2016. március 11., péntek

AZ OLVASÓKÖR MÁRCIUSI TALÁLKOZÓJA
Az Olvasókör következő találkozóját a szokásos időpontban, a hónap harmadik hétfőjén, 2016. március 21-én, hétfőn délután 16.30-kor tartjuk a Kájoni János Megyei Könyvtárban.
Ezúttal a kör két tagja vállalkozott bemutatóra a Kedvenc olvasmányom témakörben, mindkét előadást természetesen vita követi.
A találkozókon bemutatott témák háttéranyagait, és számos böngészésre, olvasásra csábító érdekességet tesz elérhetővé Cseke Gábor író, a kör animátora a Csíkszeredai Olvasó Kör honlapján.
Zsigmond Márton olvasónaplójában Siegrfried Gideion: Breviario di arhitettura (Az épitészet bereviáriuma) című műve szerepel. A színvonalas esztétikai olvasmány kapcsán fog beszélni a művészi monumentalitás és a közösségi élmény témájáról, vetített képekkel kísérve. A második téma: Tények és kérdőjelek - Jurij Gagarin, az első űrpilóta naplója (Utazás a világűrben) kapcsán - Dobai István könyvismertetője. Jurij Gagarin szovjet repülőtiszt, a világ első űrutazására pedig, mely alatt Gagarin 1 óra 48 percet töltött a világűrben, 1961. április 12-én került sor. Korabeli nyugati források Gagarin űrutazásáról azt terjesztették, hogy valójában nem történt meg, csak a szovjet technikai színvonalat alátámasztani kívánó hazugság volt. Háttéranyag a témához

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése