2016. április 20., szerda

AZ OLVASÓKÖR ÁPRILISI TALÁLKOZÓJA: CSALOG ZSOLT DOKU 56 CÍMŰ IRODALMI RIPORTKÖTETÉRŐL


Az Olvasókör áprilisi találkozóján a szokásos közvetlen hangulatban zajlott a beszélgetés. Csalog Zsolt Doku 56. Öt portré a forradalomból című irodalmi riportkötetét (Unió Kiadó, 1990) Cseke Gábor ismertette. Az Olvasókör honlapján olvasható részletes beszámolója a találkozóról.  
Megvolt a 14. találkozó is, szerény részvétellel, de annál aktivabb, termékeny vitával. A jelenlévők érdeklődéssel hallgatták meg a többség számára gyakorlatilag ismeretlen Csalog Zsolt életútjáról, irói módszereiről és az 1956-os eseményekben részt vett személyiségekkel készitett interjúsorozatáról szóló elemzést. Ennek során üzenet hangzott el a szerzőről monográfiát iró kutató, Soltész Márton részéről, aki köszöntötte a találkozó témaválasztását és sikereket kivánt az olvasókörnek. (Cseke Gábor beszámolójából).
Zsigmond Márton bemutatója ezúttal elmaradt, váratlan elfoglaltsága miatt. A jelenelvők közérdekű irodalmi témákról beszélgettek,  többek között a médiamanipuláció veszélyeiről. Péter Katalin könyvtáros a májusban induló, középiskolások számára  szervezett olvasókör terveiről, elképzeléseiről beszélt. Megbeszéltük ugyankkor a következő,15. találkozó témáit is, amlyekről ugyancsak a kör honlapján tájékoztat Cseke Gábor. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése