2016. április 26., kedd

MESEHETES MINDIG ÚJ DALOKKAL – KONCERT KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

A Könyvtári Napok zárórendezvényeként, 2016. április 28-án, csütörtökön délután 16.30 órára a közkedvelt MeseHetes zenekar népszerű rajzfilm-zenéket felidéző, hangulatos, interaktív koncertjére várjuk a könyvtár elődótermébe a gyerekeket és felnőtteket, óvodáskortól a legidősebb felnőtt korosztályig az egész családot. 
MeseHetes egy 2009-ben alakult hét tagú csíkszeredai zenekar – egy énekesnő, egy színésznő, és öt zenész alkotják – a város legfoglalkoztatottabb zenészeiből, akik különböző zenekaraik mellett egy nem mindennapi feladatra vállalkoztak: a mindannyiunk által kedvelt magyar rajzfilmek zenéit, valamint néhány híres Walt Disney film zenéjének magyar változatát dolgozták fel. Teljesen új feldolgozásban szólalnak meg a dalok, jazz, blues, funky, rock, bossanova, regie és egyéb stílusok ötvözésével. A dalok nosztalgikus hangultot keltenek a felnőttekben, míg a gyerekek kedvenc mesefigurájuk dalait énekelhetik velük önfeledten, talán ennek tudható be az, hogy sok korosztály élvezi a koncertjeiket.
Célköszönségükben megtalálható a legkisebb óvodástól a legidősebb felnőtt korosztályig mindenki, aki szereti a igényesen kidolgozott zenét, és szeret önfeledten énekelni, táncolni.
A zenekar tagjai: Szilágyi Nóra - ének, Zsigmond Éva-Beáta - ének, Bene Zoltán - zongora, Boldizsár Szabolcs - fuvola, György Csongor - dobok, Krizbai Imre - gitár, Szakál Attila - basszusgitár.
A 2009 tavaszán alakult zenekar több mint száz koncertet tudhat a háta mögött, köztük születésnapi rendezvények, karácsonyi és mikulásnapi koncertek, Rajzfilmfesztivál, Csíkszeredai Városnapok, Szent György Napok, Partiumi Magyar Napok, Székelyföld Napok, Kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése